Látszólag értelmetlen poszt, hiszen zsíroskenyeret még a legbénább agglegény vagy vénlány (a.k.a. szingli) is tud kenni.
Na de az ördög, az a részletekben lakozó, ugye.
- Milyen kenyér: Klasszik módon fehér házikenyérből készül, de nem megvetendő teljes kiőrlésű graham kenyérből, rozskenyérből sem. Elméletileg fitness kenyerek is szóba jöhetnek, hiszen a zsír cukortartalma 0%:), de az íz nem lesz ugyanaz.
-Milyen vastag szelet: Ha kiválasztottuk a kenyeret, el kell döntenünk a szelet vastagságát.. Kertásáshoz fröccs mellé vagy kamaszfiúknak jó ujjnyi vastag szelet dukál. Szendvicsnek félujjnyi, gyereknek kivételes esetben lehet vékonyabb is. De alapszabály: a zsíroskenyér mindig vastag!
- Milyen zsírrak kenjük meg: Sorrendben: Libamájas zsír, frissen dinsztelt hagymás zsír, házi pecsenyezsír, kacsazsír, töpörtyű sütéséből maradt disznózsír. Végső megoldásként (kollégium, katonaság) a papírcsomagolású gyári zsír is kenhető...
- Mit szórunk rá: ha jó minőségű zsírt használunk, nem kell se só, se paprika, se bors, éppen elég a zsír saját íze. Ha nem akad jó zsír, szórhatjuk bármivel...
- Mivel esszük: Bármilyen friss zöldség - paprika, paradicsom, uborka, újhagyma, lilahagyma, vöröshagyma, retek stb - elsőrangú zsíroskenyér kisérő. Télen a savanyúkáposzta, csalamádé nem pótllék, hanem teljesen új élmény.
- Mit iszunk hozzá: Fröccsöt. Esetleg szódát. Zsíroskenyérhez sör, lónyál nem való!
Hogy ízlik a zsíroskenyér?
(Lájkolják?:)
p.s.: A kacsazsíros kenyér
Utolsó kommentek