A Hannibál Lektűr-attitűd

A magázós blog.

Hedonista játék szavakkal.
Nyelvbűvészkedés, posztmodernkedés, jólmegmondás. Aforizmák, közhelybakik, lektűr. Prózai gyönyör lírában és viszont.

Közösségi pornóélmény.

Friss topikok

  • Frick László Intézet: 2015-ben még csak a jobbikosok románoztak meg ukránoztak,2017-2019.körül beh,mennyiszer pórul jár... (2021.01.28. 13:13) Az ultima magyarságvizsa
  • Frick László Intézet: Az ideális ívről úgy letép a sávtartó asszisztens, hogy ha az út síkos, akkor esetleg az ESP ment ... (2021.01.28. 13:10) ideális ív
  • A Hannibal Lektűr-attitűd: @little troll: igen. (nemigen) (2015.02.19. 00:55) selfie
  • Fenehorizont 667: ez de fasza :D (2013.04.13. 19:59) fűzfa
  • Frick László Emlékzenekar: @A Hannibal Lektűr-attitűd: Ülve a hímhumanoid húgyútja enyhén megtörik, ráadásul/mert le kell szo... (2013.02.15. 07:49) Az ülve pisilés filozófiája

Utolsó kommentek

  • Frick László Intézet: 2015-ben még csak a jobbikosok románoztak meg ukránoztak,2017-2019.körül beh,mennyiszer pórul jár... (2021.01.28. 13:13) Az ultima magyarságvizsa
  • Frick László Intézet: Az ideális ívről úgy letép a sávtartó asszisztens, hogy ha az út síkos, akkor esetleg az ESP ment ... (2021.01.28. 13:10) ideális ív
  • A Hannibal Lektűr-attitűd: @little troll: igen. (nemigen) (2015.02.19. 00:55) selfie
  • little troll (törölt): :) Élsz még? (Írsz még?) (2015.01.29. 12:48) selfie
  • Fenehorizont 667: ez de fasza :D (2013.04.13. 19:59) fűzfa
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Rovatok

A posztokban torrent, porno, warez, szex honlapokra mutató link nem található.

A zsíroskenyér

2009.11.17. 15:51 :: A Hannibal Lektűr-attitűd

Látszólag értelmetlen poszt, hiszen zsíroskenyeret még a legbénább agglegény vagy vénlány (a.k.a. szingli) is tud kenni. 

Na de az ördög, az a részletekben lakozó, ugye.

 

- Milyen kenyér: Klasszik módon fehér házikenyérből készül, de nem megvetendő teljes kiőrlésű graham kenyérből, rozskenyérből sem. Elméletileg fitness kenyerek is szóba jöhetnek, hiszen a zsír cukortartalma 0%:), de az íz nem lesz ugyanaz.

-Milyen vastag szelet: Ha kiválasztottuk a kenyeret, el kell döntenünk a szelet vastagságát.. Kertásáshoz fröccs mellé vagy kamaszfiúknak jó ujjnyi vastag szelet dukál. Szendvicsnek  félujjnyi, gyereknek kivételes esetben lehet vékonyabb is. De alapszabály: a zsíroskenyér mindig vastag!

- Milyen zsírrak kenjük meg: Sorrendben: Libamájas zsír, frissen dinsztelt hagymás zsír, házi pecsenyezsír, kacsazsír, töpörtyű sütéséből maradt disznózsír. Végső megoldásként (kollégium, katonaság) a papírcsomagolású gyári zsír is kenhető...

- Mit szórunk rá: ha jó minőségű zsírt használunk, nem kell se só, se paprika, se bors, éppen elég a zsír saját íze. Ha nem akad jó zsír, szórhatjuk bármivel...

- Mivel esszük: Bármilyen friss zöldség - paprika, paradicsom, uborka, újhagyma, lilahagyma, vöröshagyma, retek stb - elsőrangú zsíroskenyér kisérő. Télen a savanyúkáposzta, csalamádé nem pótllék, hanem teljesen új élmény.

- Mit iszunk hozzá: Fröccsöt. Esetleg szódát. Zsíroskenyérhez sör, lónyál nem való!

 

Hogy ízlik a zsíroskenyér?
(Lájkolják?:)

 

p.s.: A kacsazsíros kenyér

46 komment

Címkék: magyar humor gasztro kenyér recept zsír zsíroskenyér

A bejegyzés trackback címe:

https://hannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr861532040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.17. 16:02:53

Kedvencem a disznyóvágás után a kolbász sütése utáni megfagyott kolbászzsírral megkent hófehér kenyér, másfél ujjnyi széles szeleteken, hideg sült kolbászkarikákkal, csípős almapaprikával, rizlingfröccsel (vagy esetleg hideg tejjel). Sajna ma már ne bírná a gyomrom... De a legjobb.

Miszter07 2009.11.17. 19:24:01

Gyári zsír kis pirosparikával megszórva, mellé vöröshagyma vastagon szelve. Ejjj, boldog legénykor!

mindgap 2009.11.17. 19:39:34

ez mekkora malackaraj paródia, öcsém ez tízpontos volt!!!!

VLADISZLAV 2009.11.17. 19:40:18

Mai vacsorám: libazsíros kenyér, lilahagyma karikákkal, tea. A csókolózást nem erőltetem utána a párommal, de valamit valamiért.

Tutajos 2009.11.17. 19:43:25

Én is libazsíros kenyeret vacsoráztam ma, sóval csípős pirospaprikáva megszórva. újhagymát haraptam hozzá, egy kis száraz vörösborral öblítettem le. Ha elmúlik a bor utóíze, küldök utána némi citromos teát.

okostojgli (törölt) 2009.11.17. 19:46:03

@efes:
A franc essen a diétába, egy szeletből nem lehet baj.

2009.11.17. 19:57:33

Hm. Valóban. Némi ironikus hangszínt vélek felfedezni - a kulináris blogok (a.k.a. malackaraj) irányába.
És, hogy a fene enné meg: tényleg 10/10-es! Próbálok valami fikáznivalót találni benne, de nem adja magát.

Egyébként: igen.
Zsíroskenyért lájkoljuk. Vastag szelet fehér kenyér, reája kiadós réteg disznyózsír, pirospaprikával enyhén meghintve, hozzá lilahagyma, karikázva.

Megyek, főzök is egy adagot a családnak...

Tepsifan · http://kephatas.blog.hu 2009.11.17. 20:01:46

Almával próbáltátok már?

Egyébként nemrég szembesültem azzal, hogy vegáknak is készítenek üveges pecsenyezsírt, meglepően jó íze volt.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.17. 20:06:02

@szamárfül: na jó, valójában ez egy kattingatásmarketingológiai blogketrec-tanulmány:)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.17. 20:09:10

@Tepsifan: ööö az nem zsírszerű olaj, a.k.a margarin?

az unfriend

Kivlov 2009.11.17. 20:14:36

libazsír, lilahagyma, rizlingfröccs

MosoMasa 2009.11.17. 20:21:38

Mivel esszük: szőlővel,körtével...esetleg sárgadinnyével... nyami-nyami!

Herlock Sholmes 2009.11.17. 20:24:59

Kilós kenyér, hosszában kettévágva!
Na az abból szelt karéjra lehet már kenni ezt-azt.
A többi csak diéta.
De igazi a kétkilósból....

2009.11.17. 20:25:25

Kocsmai zsírosdeszka: Fél ujjnyi vastag, a tetején őrölt pirospaprika és lilahagyma. Én személy szerint pakolok rá paradicsomot is. Aztán ha nagyon bűzlök, akkor eszek egy szelet újhagymásat is, mert az elveszi a lilahagyma szagát...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.17. 20:26:14

Most azt hiszed, hogy vicces voltál, de én tényleg jártam úgy az egyetemi étteremben, hogy amikor megkérdeztem, hogy mit keres a töltött káposzta a diétás menüben, akkor azt a választ kaptam hogy "Miért? Nincs benne cukor..."

:-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.17. 20:27:38

Egyébként ha érintjük a Dobogókőt, akkor nem kirándulás a kirándulás a büfében kapható lilahagymás zsíroskenyér nélkül :-)

sarasvati 2009.11.17. 20:36:09

sültoldalaszsíroskenyér...:))))

czejp (törölt) 2009.11.17. 20:56:09

A magyar wikipedia-ból sajnos hiányzik ez a szócikk, de más nyelveken megvan, sőt még illusztráció is van hozzá, hátha valaki még nem látottt ilyent:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/Chleb_ze_smalcem.jpg
A magyarban helyette van más: hu.wikipedia.org/wiki/Zs%C3%ADr ami igen viccesen hangzik, vagy inkább tudományosan. De rengeteg internetes anyag van róla, pl. a zsir.lap.hu/ linken,
érdemes böngészgetni.

Acmee 2009.11.17. 20:58:23

Aki járt Pécsett fősulin, annak nem mondok újat.

Fenn a hegyoldalban kicsi pince borozó, idős, de nagyon-nagyon jó humorérzékű nénivel, kancsós, hordóból lopózott (!!) borral, és mellé a házi zsírral megkent, lilahagymával "meghintett" zsírosdeszka...

Azámazélet :-D

Zsuuli (törölt) 2009.11.17. 20:58:23

IGEEEEN!!! savanyú káposztával a libamájas zsíros kenyér!
Tavaly télen ez a kettő valahogy találkozott itt a konyhában, és két pofára zabáltuk. Meg lehet halni érte, annyira jó!:))

halaloszto 2009.11.17. 21:01:38

ket kiegeszites:

1. orolt pirospaprika!

2. lehetoleg edes, akar muskotalyos szolo.

utobbi nagyon tuti! kicsit megsozott zsiroskenyerrel.

vajk

BruceWayne 2009.11.17. 21:03:04

a zsíroskenyér lilahagymával és reszeltsajttal(!) a legrajabb.

decoati 2009.11.17. 21:15:51

Valami normális kenyérből pirítós, annyi fokhagyma rádörzsölve amennyi lehetséges, mangalica gyesznyózsír, esetleg némi sanyarú uborka lehelletnyi karikára vágva (vagy hosszára, ekkor lehet vastagabb is), pici só. Takony ellen dzsal.

Almával, szőlővel: télleg, gyerekkorom óta nem ettem így :)

Luxusmoszkvicsslusszkulcs 2009.11.17. 21:22:02

@VLADISZLAV:
Ááááá.... Amatőr. :) Mindketten betoltok egy jó adag zsíros kenyeret hagymával, utána már egyikőtöket sem zavarja. Már ha mindketten szeretitek. Úgy értem a zsíros kenyeret. ;)

scsaba1 2009.11.17. 21:36:19

Huh. Tízpontos. Jóformán 100%-ban hozza a péterannás, tenyérbemászóan tudálékoskodó stílust.

zsüber 2009.11.17. 21:39:03

És természetesen a kenyér nagyobbik felére kenve a zsírt. Lehet, hogy a csonka kúp a talpán a legstabilabb, de bármit teszünk a szelet kenyérre, több fér a nagyobbik felére....

Black Birka · http://www.genyatrade.blogter.hu 2009.11.17. 21:43:14

Hatalmas riszpekt a zsíroskenyér - fröccs kombónak! Azt hangsúlyoznám, hogy az igazi májsztrók rizlingből, kisfröccsöt küldenek a deszka mellé. :)

Kilgore Trout 2009.11.17. 22:04:30

Gyerekkoromban a szomszéd kislányátjött hozzánk, és anyám megkínálta zsíroskenyérrel. Basszátok meg, cukorral megszórva(!!!) kérte! Azt hittem elhányom magam.

Vándorló 2009.11.17. 22:38:26

Bizony ez egy igazi magyar lángész művészete és tudománya. Teljesen leírhatatlan az angoloknak. Illetve leírhatják, de szerintem csak kevesen értenének meg.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.18. 10:15:05

úgy látszik, még mindig lájkoljuk a zsíroskenyeret

kúl

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.11.18. 13:02:34

most olyan idők jönnek amúgy is

P.Annáék nem jártak erre? :)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.18. 13:45:51

@szamárfül: derogálna nekik beszólni ide

ez nem egy óverhype tutimenő, hetente ötször címlapos gasztroblog

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.18. 17:20:39

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Szerintem Pé Annáék fizetnek érte. Valahogyan. :)

Amúgy a zsíros kenyér hungarikum, máshol nem is ismerik, bár az olaszok olívaolajba mártogatott kenyere ennek rejtett rokonság. Az megvan, hogy Brooklyn rasztafári kisebbségének hazánkba akkreditált egyetlen tagja (a Todd) hogyan reagált a zsíros kenyérre? :D===O

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.19. 11:36:17

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ahogy a "rajz" mutatja: hányva. :D

Todd G. Williams - Írt a magyarokról egy kissé modoros, de helyenként vicces regényt, Magyarok, fekete szemmel címmel. Amúgy: www.trottel.hu/eletrajz.html (Bocs, ha dupla.)

pizs (törölt) 2009.11.19. 14:35:03

Nem értelmetlen poszt! Nagyon is finom a mindenféle zsíroskenyér!!! Főleg hagymával. Vagy pirospaprikával megszórva, csak így egyszerűen! A magyar ember szereti a zsíros kenyeret! :)
És aki éhes, az meg is eszi!!! :)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.19. 15:02:25

@bokapiri: Végre egy használható magyarságvizsgálat!
:)

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2009.11.20. 09:31:51

Ma este azt hiszem módosul a vacsi zsíros kenyérre!!! Csakis lilahagymával az igazi számomra...
Már alig várom. :)
süti beállítások módosítása