A Hannibál Lektűr-attitűd

A magázós blog.

Hedonista játék szavakkal.
Nyelvbűvészkedés, posztmodernkedés, jólmegmondás. Aforizmák, közhelybakik, lektűr. Prózai gyönyör lírában és viszont.

Közösségi pornóélmény.

Friss topikok

  • A Hannibal Lektűr-attitűd: @little troll: igen. (nemigen) (2015.02.19. 00:55) selfie
  • Fenehorizont 667: ez de fasza :D (2013.04.13. 19:59) fűzfa
  • Frick László Emlékzenekar: @A Hannibal Lektűr-attitűd: Ülve a hímhumanoid húgyútja enyhén megtörik, ráadásul/mert le kell szo... (2013.02.15. 07:49) Az ülve pisilés filozófiája
  • pig_debil: Megjegyezném, hogy Dunakeszin a komptol le és fel irányban 1km-t nem lehet jetezni. Na ezt pont le... (2012.09.29. 21:14) Terror a Dunán - folyt. köv.
  • pig_debil: Megjegyezném, hogy Dunakeszin a komptol le és fel irányban 1km-t nem lehet jetezni. Na ezt pont le... (2012.09.29. 21:11) Terror a Dunán

Utolsó kommentek

  • A Hannibal Lektűr-attitűd: @little troll: igen. (nemigen) (2015.02.19. 00:55) selfie
  • little troll (törölt): :) Élsz még? (Írsz még?) (2015.01.29. 12:48) selfie
  • Fenehorizont 667: ez de fasza :D (2013.04.13. 19:59) fűzfa
  • magyar-magyar szótár: pompie (2013.04.12. 11:52) fűzfa
  • Frick László Emlékzenekar: @A Hannibal Lektűr-attitűd: Ülve a hímhumanoid húgyútja enyhén megtörik, ráadásul/mert le kell szo... (2013.02.15. 07:49) Az ülve pisilés filozófiája
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Rovatok

A posztokban torrent, porno, warez, szex honlapokra mutató link nem található.

Az paradicsomnak az ő sózásáról

2009.07.21. 17:21 :: A Hannibal Lektűr-attitűd

A nyár a vajaskenyér szezonja is.

És mi passzolna jobban egy szelet vajaskenyérhez, mint a paradicsom?
(pl a paprika, az uborka stb.:)) ..de itt most nem erről lesz só ..ill.szó:)

Rémülten látom azt az egyre terjedő rossz szokást, miszerint a friss paradicsomgerezdeket* egyesek megsózzák! 
(*: karikára csak akkor vágjuk, ha pizzára, húsra stb kerül - vajaskenyérhez, kézzel csakis a nyolcba vágott paradicsom jöhet szóba!)

Az, hogy a sózás mint olyan egészségtelen, nem különösebben érdekel: mindenki törődjön maga az egészségével.

Az én vérnyomásom viszont attól megy fel, ha meglátom a sószóró felé nyúló kezet: a sótól ugyanis élvezhetetlenné válik a friss paradicsom zamata.

És a só megöli a friss paradicsomot, kiszívja életnedvéd, kiszárítja, összeaszalja - ezért is indokolt a használata aszalt paradicsom készítésekor. De csak akkor!
(ha valaki minden áron sós ízt szeretne érezni, egyen a vajaskenyér és a paradicsom mellé valami friss sós sajtot, például)

A paradicsomsózók önsorsrontó kasztja elleni fellépés nevében kérek minden bloggert (akár tagja a Magyar Bloggerszövetségnek, akár csak egy kisbetűs magyar blogger), emeljük fel hangunkat és fékezzük meg a világ pusztulását!

 

Állítsuk meg a paradicsomsózókat!

Apage salanas! 

 

71 komment

Címkék: vicc humor gasztro giccs gasztrológia paradicsom gasztrogiccs

A bejegyzés trackback címe:

https://hannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr651259294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2009.07.21. 17:57:11

És mégis miért a te ízlésed lenne az etalon? Szerintem a só nemhogy nem megöli, hanem kiemeli a friss paradicsom zamatát...

A gasztronómiában nincs helye ilyen lózungoknak, hogy csak ez a helyes és kész...

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2009.07.21. 18:18:23

Én is sózom, mint állat, mert így szeretem! Főleg ezeket a mai ízetlen piros bogyókat, amit paradicsom néven lehet kapni..

égafater 2009.07.21. 18:22:24

bírom azokat akik megmondják mikor LEHET karikára vágni a paradicsomot.

én is megmondom, akkor amikor akarom, vaze!

lorien · http://lorien.blog.hu 2009.07.21. 18:27:40

Egyetértek, semmi szükség sózásra. Mondjuk ki nem szárítja ennyi idő alatt, de valóban módosítja az ízeket. Egyébként pedig általában rendesen túlhasználjuk a sót, ez pedig egészségtelen.
Ízetlen paradicsomot pedig ne vegyünk, pl. karácsonykor, farsangkor nincs igazán szezonja :).

Belga Proliné 2009.07.21. 18:30:39

Micsoda gasztronáci hülyeség. a pici só kiválóan kiemeli a paradicsom ízét

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2009.07.21. 18:31:26

az előttem szólók már elmondtak kábé mindent.

edd, ahogy neked jólesik, és a többiek is tegyék azt.

freesleep 2009.07.21. 18:38:06

ált szeretek a sóhoz rakni egy kis paradicsomot is:)

a szomszéd cigányember 2009.07.21. 18:45:51

neked meg mi a kurva anyád közöd van ahhoz ha megsózom?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.21. 18:45:59

nem tudom mire vélni az újabban elburjánzó gasztrosznobizmust néhány kajablogon, ahol a postolók gőgösen és kategorikusan jelentik ki, hogy mit kell, lehet, kötelező és tilos csinálni, kivétel és középút nélkül. Felmerül a kérdés, hogy milyen alapon tartják magukat ilyen nagyra ezek a bloggerek és miből gondolják, hogy a foghegyről odavetett aranyigazságaikat ebben a stílusban tálalva bárki is követendőnek, megfontolanónak tartja majd.

indapasssucks 2009.07.21. 18:51:53

értékelem a véleményedet, és tiszteletben is tartom.

Szerintem te egy fasz vagy.

NaCl4ever!

Dike 2009.07.21. 18:55:26

Leborulok a szerzőnek az bölcsessége előtt :-) Szerintem a paprikát és az uborkát is fölösleges sózni. Van saját ízük.

zsüber 2009.07.21. 18:57:01

a só ízfokozó. ugyanúgy kell a tejberizsbe, az újházi tyúkhúslevesbe és a salátákhoz-friss zöldségekhez.
a lóf@szt sem veszi ki belőle, sem a zokszigént, sem a zamatot, és a vizet. ( a vizet valójában kivehetné) de ha frissen van sózva akkor javít az amúgy fanyar ízén.

gaztronácizmus

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2009.07.21. 18:59:09

Nem hiszem, hogy a sózás és a fogyasztás közti időben túlságosan sokat aszalódna szegény paradicsom :)

De, szerintem ízlésről nem vitatkozzunk, és ne okítsunk. Hadd egye már mindenki úgy, ahogy szeretné :)

Aston Kanál 2009.07.21. 18:59:28

Van, aki édesen szereti a paradicsomlevest, van aki sósan. Ettől még nem rosszabb egyik a másiknál. Én hiányolom a posztból a szerintem szócskát.
Mert pl. SZERINTEM kiváló a paradicsom egy kis sóval. Ha meg horgászni vagyok, és éhes vagyok, akkor - vigyázat, istenkáromlás következik - harapom, ha épp a táskám mélyén hagytam a bicskám. De ha úgy tetszik, kicsi csillagocskákra is vághatom, és agyonsózhatom. A paradicsom az paradicsom, a többi meg gusztus dolga. Pont.

cerka 2009.07.21. 19:00:45

Így igaz, a paradicsom csakis SÓ NÉLKÜL !
minek a só? nem is értem.
Persze, ha az a paradicsom is olyan, amilyennek lennie kell: illatos, zamatos, formátlan, napon érett, akkor az már csak a ráadás a feeling-hez.

tekatana · http://konyvesbolt.blog.hu 2009.07.21. 19:01:04

gondolom borsot sem illik tenni rá. micsoda baromság. ez a karikára vs. nyolcbavágott szabály meg aztán tényleg röhejes.

Csutka 2009.07.21. 19:05:25

én sosem szoktam megsózni semmit extrán, még akkor sem, ha a család másik fele szerint ehetetlenül sótlan. De kérdem én szép csöndben, mi a rákér' fáj neked, ha MÁSOK megsóznak akármit?? Hihetetlen.... Legalább azt ne mondják meg, mit teszek a vajaskenyeremre bakker.
Nagylevegő - kifúj.

keserumandula · http://sarnyai.hu 2009.07.21. 19:16:49

He-he. Index címlappal nyomnak agyon :)

Archenemy 2009.07.21. 19:17:29

Én hatba szoktam vágni a paradicsomot, de most már tudom, hogy eddig rosszul csináltam. Ezentúl nyolcba fogom. Köszönöm, hogy ma is tanulhattam valamit!

lessknownJFK 2009.07.21. 19:26:43

A poszt írója elfelejtette azt a nagyon fontos alapvetést, hogy pardicsomot _csakis_ magozva szabad enni, különben merevedési zavart okoz.Arról nem is beszélve, hogy ha pottyantunk valahol, ott spontán paradicsommező nőhet körülöttünk, az meg csúnyán eltömíti a lefolyót is...

Flashzee · http://www.flashzene.com 2009.07.21. 19:30:17

De megkívántam! Sót sosem teszek rá, minek?

Aryanne 2009.07.21. 19:31:03

Egyre jobban tetszik a "gasztronáci" kifejezés. Vazze, én paradicsomom, úgy sózom, ahogy akarom.

bknn 2009.07.21. 19:33:45

Rémülten látom azt az egyre terjedő rossz szokást, miszerint a friss paradicsomgerezdeket egyesek nem sózzák meg!

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2009.07.21. 19:35:51

Bírom, mikor valami gasztrofasiszta osztja az észt, hogy hogyan egyem a paradicsomot.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.07.21. 19:37:47

Márpedig csakis sóval és frissen őrölt borssal!

mivammáhe 2009.07.21. 19:42:11

Na, megint egy rohadt nagy kérdés, amire mindenki ráugorhat, fasiztázhat.
Megmutattam a "cikket" asszonkámnak (sópárti, pedig egyébként semmit nem szokott sózni, ha kellene, akkor sem...- még le is basz, hogy egészségtelen..), én meg egyszerűen megőrülök a sózott paradicsomtól.
Kérdés: most lelőjem, megfojtsam, vagy esetleg válóok lehet-e ez a roppant fontos kérdés. (esetleg ő mérgez meg, mert én mindent sósan szeretek, kivéve a ...-t)

Tényleg nincs más fontosabb téma??:-(

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.21. 19:44:25

Basszus nekem is nyílik ettől a bicska a zsebemben. A bors még ok. De a só! Istentől való bűn. A finom paradicsomízt teljesen elrontja! Pedig ha eszem minden más bitang módon sózok. De a paradicsom és a paprika az tabu.

100holdas 2009.07.21. 19:46:50

Egyetértek. Nem jó a só. Viszont a jelmondat sem jó. Apage satanas...nem salanas.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.07.21. 19:48:50

A paradicsomot MINDIG csipetnyi sóval, frissen őrölt borssal ÉS egy jó öntet vodkával fogyasztom.
Aki nem igy tesz, az hülye, hülye, hülye!

Micsoda gusztustalanul kommentvadász poszt!

mivammáhe 2009.07.21. 19:53:49

Na sikerült a vajas kenyéren is összevesznünk. Ő vékonyan szereti, éppen csak megmutatva a vajat a kenyérnek, én meg amolyan aratószelet vastagságúan, fél vajat rákenve.
Holnap figyeljétek a bűnügyi híreket...
:-DDD

thinker_ 2009.07.21. 19:55:30

ez teljesen ízlés kérdése. én például csak sózva eszem a paradicsomot, anélkül nem is ízlik.

Agent Midnite Cooper 2009.07.21. 19:59:32

Ha a vérnyomásod felmegy a sószóró felé nyúló keztől is, akkor te inkább ne sózzál semmit - az csak árt a vérnyomásnak.

Ja, én meg tízbe vágom.

(-Háromba vágtad, jó Lajosom?
- Nem. Négybe.

Régi dilemma ez, úgy látszik. :- ) )

magyar-magyar szótár 2009.07.21. 20:10:46

Csak szólok, hogy a Puding zenekar már 1985 májusában a törökszentmiklósi koncertjén gyűjtött aláírásokat a földrengések ellen. Várszegi Tibor frontember föl is olvasta a Tiltakozunk a földrengések ellen! c. kiáltványt.
Egyébként magamfajta alfeődimentalitású zsírtajparaszt kimegyen a kertbe, levesz pár paradicsomot a tőröl, bicskával ketémetszi, kistányéron, sót csippAnt rája, és néhány tizedmásodpercen belül (ilyenkor a paradájsz még észbe se tud kapni, nemhogy fancsalodni a sótól, HAMM bekapja, szalonnával vagy szárazkaóbásszal. Aludtejet HÖRBöl hozzája.
Én magam ugyan sajtalan [sótlanul] eszem a paradájszt, de hát a hígmagyar (= büdössváb) mán csak ilyen.

Jaa?? Hogy a treszkaókban kapható gumikutyaízű holland importparadicsom? Annak meg mindegy.

Mr Y · http://blog.hu 2009.07.21. 20:20:11

én oreganoval / bazsalikommal szórom meg, van amikor sóval (és borssal) van amikor magában eszem.

Ez kb olyan post, hogy "hány mm vastagon kenjük a vajat a kenyérre? (hogy ne legyen túl krémes) " és csak a 2,5mm a helyes! de én sajna 1,8-cal szeretem :D

RIO 2009.07.21. 20:21:20

ezért a barom posztért téged fizetnek? közöd mi hozzá, hogy hogyan eszem a paradicsomot, ráérős csicska?! huh, mit hozol ki belőlem.

Mathieu Kassovitz jutott eszembe, hogy gyűlöli az AIDS ellen tüntetőket. na ja.

phaidros 2009.07.21. 20:36:25

én sósan szeretem - nem nagyon, de sósan

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2009.07.21. 20:38:51

@100holdas:
apage salanas/satanas: Szovicc, ember. A so latinul "sal".
Amugy csakis soval, neha borssal, oreganoval:)

eDE 2009.07.21. 20:39:02

A paradicsom só nélkül félkarú órjás.
Te meg ne oszd azt észt, mert a végén még neked nem marad.
Pl. az apage salanas-nak semmi értelme.

Makkasz 2009.07.21. 20:43:20

Egy idióta vagy barátom. A nem teljesen érett, frissen leszedett paradicsom összes ízét kihozza a kevés só.

Amálka666 2009.07.21. 20:47:32

Pontosan ezért tart itt ez az ország!

bacondesign 2009.07.21. 20:49:25

Én bazzeg ötágúcsillagalakúra vágom a paradicsomot, vagy kockára, esetleg dodekaéderre és ehhez neked miközöd van hozzá-e?

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2009.07.21. 20:49:39

Vajas kenyérrel elrontani a PARADICSOMOT????

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2009.07.21. 20:51:31

Én amúgy kettévágom, majd a feleken fordítok egyet és megint félbevágom, visszafordítom és úgy szeletelem a feleket - sokkal több szelet a végeredmény!

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2009.07.21. 21:05:16

Kenyér mellé sózni max a hagymát, hogy egy kis levet eresszen...

Dulifuliokoska 2009.07.21. 21:10:22

Nem érdekel a vérnyomásod: nyúlok a sóért, ha paradicsom van a közelemben.
Egy esetben nem sózok: ha a kertben frissen megkívánom a paradicsomot, és csak úgy, mosatlanul, napmelegen beleharapok.
Gondolom a mosatlan paradicsomról is lehet írni egy posztot...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.07.22. 09:32:59

gasztronácizóknak: nem csak paradicsom-, de uborkaszezon is van:)

És ha máshonnan nem, hát legalább a címből meg a poszt stílusából érezhetnék, hogy nincs ez úgy annyira komolyan véve

Na mindegy, éljen a blogketrec:)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.07.22. 09:34:47

@magyar-magyar szótár: nem csak svábok, de jómagyarok is sózzák
internacionalista sómaffia ez

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.07.22. 09:37:14

@eDE: ha fél perccel később írtál volna, láthattad volna, amit így nem láttál...:)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.07.22. 09:41:09

@bacondesign: pont annyi, mint neked ehhez a poszthoz:)))

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.07.22. 09:44:44

vazz

A paradicsomsózók enyire humortalan, sótlan emberek?:))

Ezerszo 2009.07.22. 10:09:51

Pedig a humor az élet sója :)))

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.07.22. 10:39:45

@Ezerszo: ennék inkább a paradicsomot is humorral:)

doktor Varsányiné 2009.07.22. 15:06:19

érdekes. pont ma reggel hosszasan gondokodtam a paradicsomon.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.07.22. 15:34:30

@doktor Varsányiné: Érdekes.

Bár szezonban ez nem is olyan nagy csoda:))))

Tücsi Soulleader · http://nembeszelhetek.wordpress.com/ 2009.07.23. 12:32:02

én paradicsommániás vagyok, de soha nem sóztam.. (viszont isteni mustáros áfonyalekvárral :))))))) )

alte trottel 2009.07.26. 22:35:57

A paradicsomsózók és a káposztás cvekkedlit CUKROZVA! (brrrrr..., broáf!) zabálók halmaza 85 %-osnál nagyobb átfedést mutat!

IndaMuncher 2009.07.30. 17:44:13

@Rékuc: LOL Teh Internet is fuckin' serious business.

És ha ez a poszt csak vicc? (Bár annak gyenge)

CernaGeza 2009.07.30. 17:49:09

én a paradicsom egyik felét csipsz vékonyságú félkörökre vágom, és mesesajtot kenek rá.

a másik felét simán retinán keresztül, egészben fogyasztom.


gasztronácik egyesüljetek;)

gastro vazze 2009.07.30. 18:03:57

hát, ha valaki a koktélparadicsomot 8-ba vágja, az mellé írja meg a receptet a fogpiszkálóra!

gastro vazze 2009.07.30. 18:06:06

ja és persze karikára is s-z-i-g-o-r-ú-a-n sréhen 45fokban megdöntve KELL vágni a paradicsomot :D

kardinálispinty 2009.07.30. 19:48:47

@100holdas: basszus, ugye ez egy vicc volt? EMBER, nem jó poént elmagyarázni, de megteszem: ez a mondat az eredeti, apage satanas tréfás elferdítése, a só szó angolszász nevével. NEm húdenagy poén, de még én is értettem.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.07.31. 20:28:43

@gastro vazze: koktélparadicsomot aki vágja, az nem gasztrosznob, hanem bolond:)