A nyár a vajaskenyér szezonja is.
És mi passzolna jobban egy szelet vajaskenyérhez, mint a paradicsom?
(pl a paprika, az uborka stb.:)) ..de itt most nem erről lesz só ..ill.szó:)
Rémülten látom azt az egyre terjedő rossz szokást, miszerint a friss paradicsomgerezdeket* egyesek megsózzák!
(*: karikára csak akkor vágjuk, ha pizzára, húsra stb kerül - vajaskenyérhez, kézzel csakis a nyolcba vágott paradicsom jöhet szóba!)
Az, hogy a sózás mint olyan egészségtelen, nem különösebben érdekel: mindenki törődjön maga az egészségével.
Az én vérnyomásom viszont attól megy fel, ha meglátom a sószóró felé nyúló kezet: a sótól ugyanis élvezhetetlenné válik a friss paradicsom zamata.
És a só megöli a friss paradicsomot, kiszívja életnedvéd, kiszárítja, összeaszalja - ezért is indokolt a használata aszalt paradicsom készítésekor. De csak akkor!
(ha valaki minden áron sós ízt szeretne érezni, egyen a vajaskenyér és a paradicsom mellé valami friss sós sajtot, például)
A paradicsomsózók önsorsrontó kasztja elleni fellépés nevében kérek minden bloggert (akár tagja a Magyar Bloggerszövetségnek, akár csak egy kisbetűs magyar blogger), emeljük fel hangunkat és fékezzük meg a világ pusztulását!
Állítsuk meg a paradicsomsózókat!
Apage salanas!
Utolsó kommentek