Borszótár leendő borbuziknak
2007.06.27. 16:10 :: A Hannibal Lektűr-attitűd
terroir
fajtajelleg
extrakt cukor
mineralitás
elegáns savak
alkoholegyensúly
tannin
dűlőszelektált
újhordós érlelés
(haladóknak: barrique:))
hozamkorlátozás
cuvée
rosé
potenciál
dekantálás
reduktív
karaf
lecsengés
tercier zamat
animális ízek
(...bővítés alatt:)
...ha borozás közben ezeket a szavakat, kifejezéseket használod, és ne adj'isten még a helyes borosüveg-nyitási és borospohár-fogási illemet is ismered, áhitattal vegyes csodálkozással és/vagy sznob borbuzinak, megszállottnak, őrültnek kijáró tisztelettel néznek majd rád...
De te azért ne zavartasd magad: igyál csak bátran:)
(Hasonló edukációs írásom bor-témában:
Tanácsok kezdő borturistáknak
Szólj hozzá!
Címkék: bor gasztrológia hedon
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek