A pompos (kemencés lángos, langalló, langali, bodag, bukti, vakarék stb.) egy kemencében sült tészta (erős rokonságban a pizzával), melyre hagyma, szalonna tejföl és/ vagy bármi egyéb kerülhet
Régebben gyakorlatilag a kenyérsütés mellékterméke volt.
A töki pompos pedig - látszólag - ennek az ősi magyar éteknek a felelevenített (töki!) változata
(Hol van Tök?)
Valójában következetes marketingfogás (brand!) eredménye, a (népies-békebeli) nosztalgiahullám (hullám? fenét: álllandósult) sikeres meglovaglása
Egy másik - nem töki és nem pompos, de azzal lényegileg megegyező - étel: kemencés lángos
A töki pompos (elnézést: Töki Pompos) fellelhető a legtöbb trendi tömegrendezvényen, úgy mint Vörösmarty téri kirakodóvásár, Etyeki pincefesztivál, Művészetek völgye, ilyen-olyan nyári fesztiválok, sziget stb
A töki pompos meggyőző: finom, laktató, olcsó, autentikus (bár a 'pompos' név szláv)
A Homár imádja
Rókalány kevésbé:)
Ha annak esszük, ami: egyszerű, finom ételként, kemencés lángosként (egyébként A tökéletes borkorcsolya!), akkor egy pompos(elnézést:) dolog.
De vigyázzunk a népiesch--őssy-magyarpizza- hablattyal - a gasztrogiccs figyel!
Update!
Utolsó kommentek