Csak óvatosan azzal a karácsonyi menüvel és a szilveszteri italokkal!
Az ünnepi asztalt (és a vendégeket) érdemes megtisztelni azzal is, hogy nem csak a terítékre, a dísztítésre és az ételre fordítunk gondot, de az italoknak is megadjuk a módját!
Kerüljék az édes pezsgőt (hogy a vörösboros kólát már ne is emlísem:), forralt borhoz csak olyan bort használjanak, amit fűszerek és cukor nélkül is meginnának; a koktél sem kommersz vodka/gin/rum/stb és cukrosvíz (kóla stb) keveréke; egyáltalán: tessen megadni a módját az italoknak:
Megfelelő italok a megfelelő pohárból, a megfelelő hőmérsékleten és időben egy közepes vacsora fényét is képesek megemelni, egy kiváló vacsorához pedig nélkülözhetetlenek.
Rántott halhoz se egyenek majonézt - inkább majonézes krumlisalátát; halászlét ne (na jó: ne csak) leveskockából főzzenek (és bátran kínáljanak pl. kadarkát hozzá) ...azért, mert évvége és zaba van/lesz, a (gasztro)giccs még ott figyel minden sarkon.
Próbáljanak a megszokott fogások helyett inkább kevésbé szokványos ételsorokban gondolkozni - nem csak rántott ponty van a világon...
Boldog, finom karácsonyt és ízekben gazdag újesztendőt:)
Utolsó kommentek