A Hannibál Lektűr-attitűd

A magázós blog.

Hedonista játék szavakkal.
Nyelvbűvészkedés, posztmodernkedés, jólmegmondás. Aforizmák, közhelybakik, lektűr. Prózai gyönyör lírában és viszont.

Közösségi pornóélmény.

Friss topikok

 • Frick László Intézet: 2015-ben még csak a jobbikosok románoztak meg ukránoztak,2017-2019.körül beh,mennyiszer pórul jár... (2021.01.28. 13:13) Az ultima magyarságvizsa
 • Frick László Intézet: Az ideális ívről úgy letép a sávtartó asszisztens, hogy ha az út síkos, akkor esetleg az ESP ment ... (2021.01.28. 13:10) ideális ív
 • A Hannibal Lektűr-attitűd: @little troll: igen. (nemigen) (2015.02.19. 00:55) selfie
 • Fenehorizont 667: ez de fasza :D (2013.04.13. 19:59) fűzfa
 • Frick László Emlékzenekar: @A Hannibal Lektűr-attitűd: Ülve a hímhumanoid húgyútja enyhén megtörik, ráadásul/mert le kell szo... (2013.02.15. 07:49) Az ülve pisilés filozófiája

Utolsó kommentek

 • Frick László Intézet: 2015-ben még csak a jobbikosok románoztak meg ukránoztak,2017-2019.körül beh,mennyiszer pórul jár... (2021.01.28. 13:13) Az ultima magyarságvizsa
 • Frick László Intézet: Az ideális ívről úgy letép a sávtartó asszisztens, hogy ha az út síkos, akkor esetleg az ESP ment ... (2021.01.28. 13:10) ideális ív
 • A Hannibal Lektűr-attitűd: @little troll: igen. (nemigen) (2015.02.19. 00:55) selfie
 • little troll (törölt): :) Élsz még? (Írsz még?) (2015.01.29. 12:48) selfie
 • Fenehorizont 667: ez de fasza :D (2013.04.13. 19:59) fűzfa
 • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Rovatok

A posztokban torrent, porno, warez, szex honlapokra mutató link nem található.

Egyszavas kommentek

2008.10.17. 13:54 :: A Hannibal Lektűr-attitűd

Felpörgött világunkban, amikor futótűzként terjed a mikroblogolás, minden feleslegesen leütött betű idő- és pénzpocséklás.
Nem is szaporítom tovább a posztot, jöjjön a lényeg - az egyszavas kommentek értelmezése:


klassz: olvastalak, mi a faszt mondjak még?

jujj: inkább túrtál volna egy burgert posztolás helyett

ohdear: most mit picsogsz, picsa?

hmm: viccelsz, vagy ezt tényleg komolyan gondolod?!

első: nagy az egóm, kicsi a faszom

nc: te ényleg ennyire hülye vagy?

 

Lécci egyszavas kommentekkel reagáljatok:)

 

 

Update: 'klassz': http://index.hu/kultur/klassz

43 komment

Címkék: blog poszt komment nyelv szó

A bejegyzés trackback címe:

https://hannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr89718636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the dragon 2008.10.17. 15:45:13

megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért

Holló 2008.10.17. 16:05:18

állandósultnemzetközikultúrvilágválság

koszonjukMSe 2008.10.18. 01:55:56

első! (...)

Brian Grassfield 2008.10.20. 13:15:32

aszentfasz...

bendegúz 2008.10.22. 00:20:07

Öööö...

Kardinálispinty 2008.10.22. 11:08:46

zsírtáltos-retorika:)

kikke · http://kikke.hu 2008.10.22. 21:11:09

Fos. (Következetesen.)

jujj 2008.10.22. 22:06:23

A pókok különös párzószerve – és az evolúció

Az állatok közt a pénisz mérete, alakja, sőt száma is megdöbbentő változatosságot mutat. A pókok viszont pénisz nélkül is jól elboldogulnak. Párzásukat azonban meglehetősen bizarrá teszi, hogy a csúcspont után a nőstény gyakran fölfalja partnerét.

Sok férfi ábrándozik arról, bárcsak nagyobb lenne a pénisze. Valószínűleg bajban lennének azonban, ha sokszor túlzó kívánságuk teljesülne. Az emberi hímvessző mérete nagymértékben eltérő: 10–20 cm erektált állapotban. Akad azonban egy afrikai törzs, ahol a férfiak férfiassága jóval hosszabb, és a tulajdonosaik laza csomóra kötik, amikor nagyobb útra indulnak.

Állati péniszek

Az állatok közt a pénisz mérete, alakja, sőt száma is megdöbbentő változatosságot mutat. Egyes laposférgeknek több tucatnyi péniszük van, ami létfontosságú, mivel a párokért zajló versengés folyamán (amelynek külön pikantériája, hogy valamennyien hímnősek...) az egyedek minden alkalmat megragadnak, hogy leharapják a vetélytársak hímivarszerveit. A viszonylagos méretrekordot egy másik hímnős állat, a korzikai meztelencsiga tartja, amelynek teljesen kinyújtott hímtagja eléri a 60 centimétert, tehát négyszer akkora, mint a testhossza. Ez olyan, mintha a férfiaknak nyolc méteres hímvesszővel járkálnának!

A pénisz fontos szerv, nemcsak a párzásban betöltött szerepe miatt, hanem jó példát szolgáltat az evolúció működésére is. A hímek versengése az utódnemzésért az állati ivarszervek gyors evolúciójához vezet, és ez nem korlátozódik a hímivarszervekre, mivel a nőivarszervek is velük együtt fejlődnek. A hímivarszervek azonban feltűnőbbek, mivel gyakrabban kerülnek szem elé (a hímek szándékosan mutogatják is férfiasságukat). A pénisz felépítésbeli eltérései pedig olyan feltűnőek, hogy a biológusok gyakran ez alapján tesznek különbséget a másként megkülönbözhetetlen fajok között.

A pókok pénisz nélkül is elboldogulnak

A pókok különlegesek, mert jól elboldogulnak pénisz nélkül is. Helyette módosult tapogatólábukat, az ún. pedipalpust, használják a sperma nősténybe juttatására. A tapogatólábak nincsenek kapcsolatban az ivarmirigyekkel, ezért a pókoknak – fecskendőhöz hasonlóan – föl kell tölteniük azokat spermával, mielőtt fölkeresnék a nőstényt. A pókok párzása meglehetősen bizarr, részben azért, mert a nőstények sokkal nagyobbak, mint a hímek, másrészt a párzás csúcspontja után a nőstény gyakran fölfalja partnerét.

Törpepók

Egy törpepókcsoport különösen kitűnik „szexuális perverzitásával”. A Tidarren genuszba tartozó hímjei az utolsó előtti vedlés végén két hatalmas tapogatólábbal bújnak elő. Ezek olyan hatalmasak – tömegük egyenként kiteszi a hím testtömegének majdnem 10 százalékát –, hogy jelentősen nehezítik a hímek mozgását. Ez akadályozza az összes szerelmi lábmunkát, ami gyakran nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a hím pók kiüsse a rivális hímeket a nyeregből és a nőstény kegyeibe férkőzzék.

A hím pók azért, hogy megbirkózzék a problémával, úgymond a saját kezébe veszi a dolgokat. Egyik tapogatólábát a pókselymébe csavarja, majd addig forog körbe, amíg a tapogatóláb le nem válik. Más fajoknál, például a laposférgeknél és a csigáknál a hímek leharapják egymás ivarszerveit, de ez a pók az egyetlen, amely önmaga szabadul meg a sajátjától.

Amputált párzószervvel

Az ok nyilvánvaló, és az előny igen jelentős. Margarita Ramos, Duncan Irschick és Terry Christenson, valamint munkatársaik a New Orleans-i Tulane Egyetemen kimutatták, hogy egy tapogatólábbal a hímek 50 százalékkal gyorsabbak és sokkal jobb az állóképességük, ami viszont azt jelenti, hogy az önmagukat amputálók nagyobb valószínűséggel párzanak és hagynak hátra utódokat.

A törpepók függeléke fölvet néhány érdekes evolúciós kérdést. Az egyik, hogy miért fejlődött ki, ha nincs haszna? Az emberi vakbél, a férfi mellbimbója és a törpepók felesleges tapogatólába esetében ugyanaz a válasz, mégpedig az, amit az evolúcióbiológusok „filogenetikai tehetetlenség”-nek hívnak. Ez azt jelenti, hogy ezek a jellemzők az evolúciós örökségünk részei, és nem tudunk szabadulni tőlük. Valamennyi pók két tapogatólábbal fejlődött ki, így a Tidarren genusz tagjai sem kivételek.

A másik kérdés: miért olyan nagyok a pók tapogatólábai? Az egyik elképzelés szerint az ivarok közötti hatalmas méretkülönbség (a hím tömege csupán 1 százaléka a nőstényének) annak köszönhető, hogy a hím egyre kisebb lett az evolúció folyamán. Mivel a nőstények mérete nem változott, megérte a hímeknek, hogy megtartsák a nőstényekhez illő méretű pedipalpusaikat. Ha csak az lenne a kérdés, mennyi spermára van szüksége a nősténynek a megtermékenyítéshez, hatékonyabb módszer lett volna mindkét pedipalpus megtartása, de fele akkora méretben.

A párzással a hím befejezi életét

A válasz kapcsolatban állhat azzal a ténnyel is, hogy a legtöbb hím póknak egyetlen esélye van a párzásra, mivel munkálkodás közben általában elfogyasztja őket a nőstény. Ily módon tehát a hímnek nem lett volna túl sok esélye arra, hogy kihúzza az első tappgatólábát a nőstény ivarszervéből és behelyezze a másikat.

A hím törpepókoknak is csak egy lehetőségük van, de nem azért, mert megeszik őket, hanem azért, mert – egyedülálló módon – békésen jobblétre szenderülnek, mihelyt megtermékenyítették a partnerüket.

dögös csajok · http://meztelen_valosag.blogter.hu 2008.10.28. 11:30:44

Lord_Cica: kérésed parancs:)
pinák: meztelen_valosag.blogter.hu

phaidros 2008.11.04. 08:27:39

káposztástalaníthatatlanságokat

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2008.12.04. 19:30:03

sosemvoltamelsődebiztosazértmertnincsfaszomsekicsisenagy
süti beállítások módosítása