A Hannibál Lektűr-attitűd

A magázós blog.

Hedonista játék szavakkal.
Nyelvbűvészkedés, posztmodernkedés, jólmegmondás. Aforizmák, közhelybakik, lektűr. Prózai gyönyör lírában és viszont.

Közösségi pornóélmény.

Friss topikok

 • A Hannibal Lektűr-attitűd: @little troll: igen. (nemigen) (2015.02.19. 00:55) selfie
 • Fenehorizont 667: ez de fasza :D (2013.04.13. 19:59) fűzfa
 • Frick László Emlékzenekar: @A Hannibal Lektűr-attitűd: Ülve a hímhumanoid húgyútja enyhén megtörik, ráadásul/mert le kell szo... (2013.02.15. 07:49) Az ülve pisilés filozófiája
 • pig_debil: Megjegyezném, hogy Dunakeszin a komptol le és fel irányban 1km-t nem lehet jetezni. Na ezt pont le... (2012.09.29. 21:14) Terror a Dunán - folyt. köv.
 • pig_debil: Megjegyezném, hogy Dunakeszin a komptol le és fel irányban 1km-t nem lehet jetezni. Na ezt pont le... (2012.09.29. 21:11) Terror a Dunán

Utolsó kommentek

 • A Hannibal Lektűr-attitűd: @little troll: igen. (nemigen) (2015.02.19. 00:55) selfie
 • little troll (törölt): :) Élsz még? (Írsz még?) (2015.01.29. 12:48) selfie
 • Fenehorizont 667: ez de fasza :D (2013.04.13. 19:59) fűzfa
 • magyar-magyar szótár: pompie (2013.04.12. 11:52) fűzfa
 • Frick László Emlékzenekar: @A Hannibal Lektűr-attitűd: Ülve a hímhumanoid húgyútja enyhén megtörik, ráadásul/mert le kell szo... (2013.02.15. 07:49) Az ülve pisilés filozófiája
 • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Rovatok

A posztokban torrent, porno, warez, szex honlapokra mutató link nem található.

Pesti Est a Törzsi Tanács asztalán

2007.08.17. 16:33 :: A Hannibal Lektűr-attitűd


Jön az ünnepi hosszú hétvége, még utószor a nyáron utazzanak el valahová; menjenek Balatonra, strandra (zárnak!), hegyekbe kirándulni...

Ha mégis pesten maradnak - vagy épp most utaznak ide -, akkor az alábbiak közül válogathatnak:

Az augusztus 20-i központi állami ünnepségsorozat


Lesz gasztrotúra és még sok más, érdekes esemény:D

Az  ügymond hivatalos blogon (http://augusztus20.freeblog.hu/) meglepő és mulattságos részleteket láthatnak és olvashatnak az ünnepi készülődés hátteréről

Például, hogy hogy kerül a Pesti Est a Törzsi Tanács asztalára?:))És ne feledjék a Tűzijátéknézők 12 pontját!!!


Biztonsági tanácsok - A tűzijátéknézők 12 pontja

1. Ossza meg élményeit! Barátokkal, családdal együtt nem csupán élvezetesebb lehet az ünnepség, de egymás biztonságára is jobban tudnak ügyelni.
 
2. Tájékozódjon! Ha nem ismeri Budapestet vagy a Duna budai és pesti partszakaszát, először nézzen utána az utcáknak, tereknek, útvonalaknak egy térképen.

3. Csónakázni tilos! A tűzijáték helyszínére, a Petőfi híd és Margit híd közötti folyószakaszra csak engedéllyel rendelkező hajók mehetnek be. Evezős csónakkal, motorcsónakkal, kishajóval életveszélyes, és ezért szigorúan tilos behajtani erre a területre.

4. Ismerje meg környezetét! Hamarabb elhagyhatja nézőterét, és így akár hamarabb hazajuthat, ha pontosan tudja, merre kell indulnia. Figyelje meg az utcanévtáblákat, nézőhelyének környezetét, és kényelmesebb, gyorsabb lesz a távozás.

5. Parkoljon biztonságban! Ha autóval érkezik a budapesti belváros közelébe, a kocsit lehetőleg őrzött, vagy kivilágított parkolóhelyen hagyja. Az óriási érdeklődésnek köszönhetően augusztus 20-án a belváros nagy részét lezárják, így érdemesebb a Duna-parttól viszonylag távol megállni, és igénybe venni a tömegközlekedést.

6. Ügyeljen a gyermekekre! Ha kisgyermeket visz magával, ne engedje elkószálni, figyeljen rá folyamatosan. Hasznos megoldás, ha a gyermek kezére ráírja az Ön mobiltelefonjának számát.
 
7. Hívjon segítséget a 112-n! A 112 ingyenes segélyhívó számon előhívószám tárcsázása nélkül kérhet segítséget, vagy tehet bejelentést. Ne feledje elmondani pontos tartózkodási helyét a diszpécsernek, és megadni egy telefonszámot, amelyen visszahívhatják.

8. Segítsük egymást! Rosszullét, sérülés, baleset esetén forduljon bátran a környezetében lévőkhöz. Kérje meg őket, értesítsék a legközelebbi elsősegélyhelyen dolgozókat vagy a legközelebbi rendőrt, biztonsági őrt. Ha általános egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy több órán keresztül nagy tömegben, szabadtéren tartózkodjon, saját biztonsága érdekében inkább televízión keresztül, otthonában tekintse meg a tűzijátékot.

9. Maradjon biztos távolságban! Életének, testi épségének megóvása érdekében a tűzijáték előtt, alatt és után ne próbálja megközelíteni a pirotechnikai kilövő csöveket, a kihelyezett anyagokat, vezetékeket, berendezéseket. Ezek közelében kizárólag a pirotechnikai szakemberek tartózkodhatnak.

10. Figyeljen a tájékoztatásokra! Vészhelyzet esetén az eseményért felelős szervezők beszüntethetik a tűzijátékot. Ha ez megtörténik, figyelje a hangosbemondóban többször ismételt, a kivetítőkön is olvasható tájékoztatókat, amelyekből megtudhatja, mely utcákon, tereken, utakon keresztül juthat biztonságba. Kövesse a rendőrök, tűzoltók, mentősök, biztonsági őrök útmutatásait, mert a segítségükkel gyorsan és épségben hazajuthat.

11. Vészhelyzet esetén kérjük, ne álljon fa alá, vagy olyan épület, építmény közelébe, amelyről esetleg sérülést okozó anyagok hullhatnak alá!

12. Az ünnepi tűzijátékon minden kedves vendégünk saját felelősségére vesz részt!

3 komment

Címkék: ajánló ünnep tűzijáték gasztrotúra

A bejegyzés trackback címe:

https://hannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr56142522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.